Om oss

Historia

Thomas och Paola träffades i början på 80-talet och delade ett stort intresse för skog, natur och friluftsliv. Paola var uppväxt med jakt och hund och 1984 köptes den första gemensamma hunden, Frida, en strävhårstax. Hon fick snart sällskap av en Engelsk springerspaniel för fågeljakt och eftersök, därefter kom flera strävhårstaxar.

 År 1990 registrerades kennelnamnet Strömbergets. I början av 90-talet födde de upp strävhårstax. Paola och Thomas fortsatte jaga, ibland tillsammans men lika ofta på var sitt håll där hundarna behövdes.
Taxar har alltid funnits i familjen, kompletterade med Jämthund och Bayersk-  och Hannoveransk viltspårhund. Idag har vi Wachtelhund och  vorsteh.

Vår ambition med avelsarbetet är att bidra till avel med friska och mentalt stabila rastypiska individer med god jaktlust!


Thomas 

Genom åren har Thomas engagerat sig inom Bohuslän- Dals taxklubb där han satt med i styrelsen och  inom klubbens tävlingsverksamheter som både viltspår- och drevprovsdomare. Thomas var under denna period en av initiativtagarna bakom den populära viltspårstävlingen Midnattsprovet och ungdomsläger inom klubben. 

Vidare har Thomas varit aktiv inom Svenska jägarförbundet som länsinstruktör för eftersök och anordnat utbildningar i jägarexamen. I Svenska jägarförbundets länsförening var Thomas även hundansvarig.  Han har även arbetat aktivt som eftersöksjägare under många år.  I Nationella viltolycksrådet tog han bland annat  initiativ till en informationsfilm där även vår Bayerska viltspårhund Zevs deltar. 

Thomas bidrar med sina kunskaper på evenemang och catering hos Ehrenhofers lamm och vilt samt som mentor vid utbildningsjakter i Jaktkunskap och som hundförare vid olika jakter bland annat i Jaktfärd AB. 

På fritiden prioriteras familjens hundar, jakt och viltvård. 


Paola

Paola är uppvuxen  med jakt inom familjen och ofta fanns det en tax i huset. Vid sidan av jakten har Paola intresse för lydnad och har engagerat sig inom Svenska brukshundsklubben som instruktör samt tävlat inom lydnad med familjens tax och springer spaniel, envisast vinner!

Paola  har även varit aktiv inom Bohuslän- Dals taxklubb och som ringsekreterare.

Pontus

Pontus går ofta som hundförare och engagerar sig idag som mentor i Jaktkunskap och Jaktfärd. På sin fritid ägnar han mycket tid åt viltvård och skogsbruk på familjens egna marker. 

Tove

Vid 10 års ålder fick Tove sin första egna hund, en långhårig dvärgtax vid namn Sågarebyns Harry Martinsson. Under åren har Tove funnit intresse i utställning, agility och viltspår tillsammans med sin fyrbente följeslagare innan han till slut fick pensioneras. 

Idag engagerar sig Tove i familjens hundar och arbetar för att meritera dem både inom utställning, viltspår och jaktprov.