Valparna på besiktning

Valparna flyttar till nya hem

2024-04-04

Nu har Strömbergets D-kull blivit åtta veckor gamla och det är dags för sju av dem att flytta till sina egna hem. Decibel stannar kvar hos oss.  Vi är glada över de valpköpare vi har mött och ser fram emot att följa valparnas utveckling tillsammans med sin nya familj. 

Hundvalpen hämtas ofta av valpköparen i slutet på vecka åtta. Detta anses enligt modern forskning vara lämpligt utifrån valpens utvecklingsfas. Mellan vecka tre och tolv kallas valpens utvecklingsfas för "socialiseringsfasen". Under denna fas börjar valpen först socialisera sig med tiken och sina syskon genom olika ljud och lek. Längre in i utvecklingen börjar valpen även socialisera sig med sin omgivning och det är då lämpligt att utvidga valpens kontaktnät och låta valpen flytta. Enligt en del forskare är det största socialiseringsfönstret under vecka sex vilket kan tyda på att det ur den aspekten vore lämpligt att låta valpen flytta redan då. Under denna tid pågår dock en avvänjningsprocess från exempelvis tiken och di, därför har forskningen tagit fram vecka åtta som en lämplig tidpunkt för valpens flytt. Tikarna brukar dessutom vara lite trötta på valparna efter åtta veckor. 

När valpen flyttar hem till sin nya familj får de med sig en liten snuttefilt som luktar "hemma",  en goodiebag från Doggy och lite trevliga tidningar från Hundsport och Wachtelhundsklubben till husse och matte. 

Vi gratulerar Strömbergets C - Kull på 3 årsdagen!

2024-04-02

Clara, Caisa, Cleo, Cesar, Calle, Conrad och Charlie har treårsdag 2 april. Vi är glada över att se hur väl hundarna utvecklats i sina olika hem. Samtliga hundar beskrivs som jaktglada, trevliga och sociala hundar som helst myser i soffan efter en dag i skogen.

Vi har under dessa tre år fått följa C-gänget genom vardagslivet, jaktglädjen, prov och utställning. Calle blev BIS  på Wachtelhundsklubbens riksutställning 2023. Väldigt roligt både för hans ägare och oss uppfödare. Vi har gemensamt stampat hare för flera stycken i kullen, trevliga dagar och många fina resultat. Clara har nu under våren haft sin första kull valpar och tagit mammarollen med lugn och ro.

 
Vi planerar att para Caisa nästa vår om allt går som vi vill.

Glad Påsk önskar Strömbergets Kennel

Fullt ös - medvetslös!

D-kullen växer dag för dag och börjar nu få lite mer ordning på benen när de skuttar runt i köket. Ena stunden är det full fart, lek och stoj då de antingen leker med leksakerna, drar varandra i svansen eller smakar på våra tår. Efter en liten stund tar energin slut och de kurar ihop sig tillsammans för att sova igen. 

Under de senaste veckorna har flera av valpköparna med familjer varit och hälsat på, lekt, gosat och ställt lite frågor. Vi tycker det har varit väldigt trevligt och ser fram emot att följa valparnas utveckling i de olika hemmen. 

Här presenterar vi Strömbergets D-Kull!

Strömbergets Dacke

Strömbergets Dante

Strömbergets Decibell

Strömbergets Diana

Strömbergets Donna

Strömbergets Dorabella

Strömbergets Dorothea

Strömbergets Douglas