Nya små liv i Strömbergets Kennel

Den 9 februari födde Strömbergets Clara sin första kull med valpar. De små liven brås på pappa, Spribills Tobbe och blev bruna allihop. Både valpar och mamma Clara mår bra.

Paola och Thomas kommer inom kort att kontakta de valpintressenter som lämnat intresse, i syfte att meddela var dessa valpar ska få växa upp. 


I väntans tider

2024-02-09

Clara växer så det knakar. Hon är pigg och glad som vanligt även om hon rör sig lite klumpigare upp i soffan eller sängen. Nu är det inte långt kvar tills flocken utökas med små liv.


Våra hundar är våra familjemedlemmar och valparna föds och växer upp i köket. Här har vi förberett valplådan, första hagen och stängt av köket från vardagsrummet så att valparna kan röra sig fritt i köket när de är tillräckligt stora.

Att låta valparna växa upp i en central del av huset innebär dels att vi kan hålla koll på dem men även att de miljötränas och socialiseras från första dagen. Köksredskap och disk låter och familjen rör sig. Efter några veckor, när ögonen öppnat sig och valparna är lite äldre får de besök av våra vänner och familj och så småningom valpköpare.

Valpar väntas

2024-01-19

Efter ett ultraljud kan vi nu bekräfta att Strömbergets Clara är dräktig och vi hoppas på valpar i februari månad. Detta efter en parning med Spribills Tobbe. Vi hoppas såklart på ett gäng friska och glada små krabater!

Är du intresserad av att få köpa en valp från oss? Skriv några rader om dig själv och vad du har att erbjuda en valp så återkommer vi, info@strombergetskennel.se

Strömbergets Clara

SE29153/ 2021

Clara kommer från familjens egen uppfödning och är en av 7 syskon. Clara var ensam med färgen röd, de övriga syskonen var bruna, skimmel och skäck. 

Clara är ett stycke energi i skogen och jagar vildsvin, dovhjort och rådjur. Efter jakten vill hon helst ligga nära i soffan och är glad i både vänner och familj.

2021-08-29 Utställning SWK Hederspris    
2023-09-30 NBKL     SWK Godkänd

ED ua
HD A

Spribills Tobbe

               SE50618/ 2020  

Spribills Tobbe, eller Morris som han kallas tycker om att jaga och det har fällts älg, dovhjort, rådjur och vildsvin för honom. Morris har tyska linjer vilket gör att parningen med vår Clara resulterar i 0% inavelsgrad. 

Morris levererar bra i skogen och är i övrigt en mycket trevlig hund som även han gärna myser i soffan efter jakten. 

2021-09-25 UKL SWK Godkänd

NKL       Tysland Godkänd                  Extriörbedömning Excellent

ED ua
HD B