Arkiv

Svea har genomfört BPH

2021-07-25

Idag har Svea genomfört BPH, Beteende och personlighetsbeskrivning för hund inom SKKs regi. Torts värmen tog hon det coolt och klarade det galant! Leksaker och nya människor spanade hon in för att sedan söka av hela gräsmattan - Massor med nya dofter!

BPH är en beskrivning av hunden och alltså inget prov. Bedömningen syftar till att öka kunskapen kring hundars mentalitet och vänder sig såväl till uppfödare som till enskilda hundägare. BPH stambokförs och redovisas i SKK avelsdata och används bland annat av rasklubbar för att utvärdera rasernas mentala egenskaper.

Vi kommer i framtiden även låta våra Wachtelhundar genomgå BPH.

Om du är nyfiken på BPH kan du läsa mer på SKKs hemsida.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Sommarvärme

2021-07-03

Vilken sommar vi har fått! Solen skiner och människan njuter. Vi vill påminna om att vara rädda om både små och stora hundar i hettan. De har svårare att reglera värmen och kan behöva lite hjälp. Förutom att uppsöka någon härlig sjö så att våra Wachtelhundar kan bada och simma erbjuder vi kyldynor. Doris älskar även isbitar!


Tips i värmen

  • Erbjud vätskeersättning och ha mycket vatten i maten

  • Frys en kong med mat - blir som isglass för hunden!

  • Erbjud skugga och låt hunden ta det lugnt under de varmaste timmarna

  • Promenader eller aktiviteter tidigt på morgonen eller när värmen lagt sig på kvällen

  • Använd kyldyna eller kyltäcke

Hemflytt

2021-05-31

Sista helgen i maj flyttade sex av sju små valpar hem till sina nya familjer. Som uppfödare kändes det väldigt roligt och tryggt att lämna över valparna till de nya familjerna. Clara stannar kvar och blir en del av vår flock. Doris och Clara leker fint tillsammans och övriga i flocken har mottagit Clara väl.

Vi önskar valparna och deras nya familjer en trevlig sommar men många roliga äventyr!

Fotografering

2021-05-25

Strax innan valparna lämnade oss för att åka hem till sina nya familjer var Ann- Marie Genne hos oss och fotograferade de små liven! Det var ingen lätt uppgift visade det sig, alla sju sprang omkring och lekte. Gott samarbete, tålmodig fotograf och många skratt senare resulterade i dessa bilder.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image


Vildsvinsprägling

2021-05-22


Vår ambition är att föda upp duktiga jakthundar, som ett led i det arbetet låter vi våra valpar utforska och finna glädje i de viltarter som de senare i livet kommer att jaga. Här fick kullen nosa på, bita i och leka med ett vildsvinsskinn. Alla sju var mycket intresserade och visade stor leklust!
Lek och bus!

Valparna växer och upptäcker mer och mer av världen, allt ska undersökas! Härligt att vara ute och springa omkring och leka med varandra och taxen Svea som gärna agerar "nanny" och leker med valparna.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Första dagen utomhus

2021-05-03

Nu är valparna fyra veckor och helgen spenderades delvis utomhus i det fina vädret. Lite spännande och lite läskigt i början men på det hela taget en rolig upplevelse för de små!

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Låt oss presentera Strömbergets C-kull !

2021-04-25

Här har vi C-gänget! Tre veckor gamla och oj vad de växer! Ögonen är nu öppna och de börjar upptäcka världen. Doris är en tålmodig och duktig mamma.


Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Nu är det mat igen!

Kull C

2021-04-14

Doris och Oskars valpar, födda 2021-04-02, blir Strömbergets C- kull.
Vi kommer inom kort att kontakta alla er som har anmält intresse av valp.

Vi har fått valpar

2021-04-03

I går kväll vid tiotiden valpade Doris. Doris skötte detta fint och idag har vi 7 pigga valpar och en stolt mor.

Bilder och uppdatering kommer löpande, mamman behöver först lite ro.

Under tiden kan vi bjuda på ett foto från Bohusleden. Under jaktens lågsäsong kommer Svea att vandra Bohusleden ihop med Tove, från Lindome i söder till Strömstad i norr.
Oskar

Valpar väntas

2021-03-03

Efter ett ultraljud hos veterinären kan vi med glädje meddela att Doris är dräktig och vi hoppas att allt går bra inför nedkomst runt påsk.Doris

2021-02-04

Nu är vår Södra Gamlas Doris parad med Sophiebergs Balder (Oscar). Går allt som det ska så föds det en kull valpar i början av april.


Ni är många som anmält ert intresse för en valp av denna kombination, som ni säkert förstår kommer vi att välja ut några av er när vi ser antal valpar och fördelning mellan hanar och tikar. Vi kommer då även att lämna besked till er som inte får möjlighet till valp från Strömbergets kennel denna gång.


Nytt år, nya möjligheter!

2021-01-10

Vi planerar valpar på vår Wachtelhundstik, Södra Gamlas Doris. Hon skall paras med Sophiebergs Balder, Oscar, som även han bor i vår familj sedan ca två år tillbaka.

Både Oskar och Doris är mycket kärvänliga och sociala hundar med ett gott driv i skogen vilket skapar goda förutsättningar för sociala jaktkamrater i vått och torrt!

Båda hundarna är utställda och har meriterats på jaktprov. Läs mer under "våra hundar".


Nu är vår Södra Gamlas Doris parad med Sophiebergs Balder (Oscar). Går allt som det ska så föds det en kull valpar i början av april.


Ni är många som anmält ert intresse för en valp av denna kombination, som ni säkert förstår kommer vi att välja ut några av er när vi ser antal valpar och fördelning mellan hanar och tikar. Vi kommer då även att lämna besked till er som inte får möjlighet till valp från Strömbergets kennel denna gång.


Vänner och familj engagerade i ett av höstens jaktprov. Här under moment "Trampa hare"